Podcast: Seniorerne kommer, måske!

Beskæftigelse

Podcast: Seniorerne kommer, måske!

Artikel

Vi mangler arbejdskraft i Danmark, og behovet er stigende. Et af svarene på udfordringen er at få flere internationale medarbejdere til Danmark, hvor der er stor efterspørgsel i mange fag og brancher. Men det er ikke tilstrækkeligt kun at hente arbejdskraft uden for landets grænser. Derfor giver det god mening at få flere seniorer til at blive længere på arbejdsmarkedet. Men hvad skal der til for, at det sker?

Seniorerne både kan og vil bidrage længere på arbejdsmarkedet. Det fortæller direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed, i andet afsnit af Dansk Arbejdsgiverforenings podcastserie, Arbejdsgiveriet, som nu kan høres i din fortrukne podcast-app.

Udsendelsen sætter fokus på seniorerne, som en vigtig kilde til at løse udfordringerne med mangel på arbejdskraft i Danmark.

Sammen med internationale medarbejdere har seniorerne været med til at sikre, at vi har en historisk høj beskæftigelse. Men hvis den succes skal fortsætte i de kommende år, til gavn for vores allesammens velstand og velfærd, så skal vi have endnu flere seniorer til at fortsætte arbejdslivet – både i årene op til folkepensionsalderen og meget gerne efter.

Hvad skal der til?

Det store spørgsmål er derfor: Hvad skal der til for, at langt flere seniorer bliver på arbejdsmarkedet? Det giver vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening Erik Simonsen flere gode bud i podcasten sammen med direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed. Sidstnævnte kender seniorerne særdeles godt. I udsendelsen fortæller han blandt andet, måske til manges overraskelse, hvilket spørgsmål seniorerne gerne vil stilles af deres arbejdsgiver. Svaret giver stof til eftertanke hos de fleste.

Undervejs i udsendelsen kommer man som lytter også forbi beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jøgensen, (S), næstformand for folketingsgruppen i Radikale Venstre, Samira Nawa, og Erik Poulstrup, direktør i transportvirksomheden Arriva. De giver alle tre interessante perspektiver på emnet og kommer med konkrete bud på løsninger til at fastholde seniorerne på arbejdspladserne. Der er både forslag til ”pisk” og ”gulerødder” i udsendelsen.

Du kan høre Arbejdsgiveriet – ’Seniorerne kommer, måske’ i din podcast-app eller herunder.

I tre udsendelser sætter podcasten Arbejdsgiveriet fokus på temaet ’Mangel på arbejdskraft’. I første udsendelse – som du kan høre her  – er emnet internationale medarbejdere. Podcasten udgives af Dansk Arbejdsgiverforening. 

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE