Arbejdsmiljø og sundhed

Virksomheder tager ansvar for et sikkert og sundt arbejdsmiljø på byggepladser

Pressemeddelelse

DA slår fast, at alle virksomheder har ansvar for et sikkert og sundt arbejdsmiljø på byggepladserne, og der er ikke plads til brodne kar. Men Folketinget skal finde en balance, hvor de mange seriøse virksomheder i branchen ikke rammes unødigt.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen har i dag meldt ud, at hun vil indkalde til politiske forhandlinger om skærpet kontrol, bøder og vidtgående sanktioner for at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø på danske byggepladser. I Dansk Arbejdsgiverforening slår viceadministrerende direktør Pernille Knudsen fast, at arbejdsmiljøet på byggepladserne naturligvis skal være i orden.

- Medarbejdernes sikkerhed skal være i højsædet. Og det er afgørende, at vi har et godt og sikkert arbejdsmiljø på byggepladserne. Alle virksomheder har ansvar for et sikkert og sundt arbejdsmiljø på byggepladserne, uanset hvor virksomheden og medarbejderne kommer fra, og vi har ingen interesse i at holde hånden over de få brodne kar, siger Pernille Knudsen.

Hun kan dog ikke genkende det voldsomme billede, som beskæftigelsesministeren i dagens Politiken tegner af de nuværende forhold på byggepladserne. Pernille Knudsen slår fast, at der er mange seriøse virksomheder i den organiserede del af byggebranchen, som arbejder dygtigt med sikkerhed og sundhed – og hvis medarbejdere er ansat på ordnede forhold. Samtidig må vi ikke glemme, at internationale medarbejdere er en fuldstændig afgørende del af det danske arbejdsmarked.

- Derfor er det vigtigt, at Folketinget finder en balance, hvor man ikke rammer de mange seriøse virksomheder med for meget bureaukrati og uhensigtsmæssige regler, men hvor der samtidig kan slås ned på uacceptable forhold hos de få brodne kar.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED