5 gode grunde til at hoppe på cyklen

Arbejdsmiljø og sundhed

5 gode grunde til at hoppe på cyklen

Artikel

Hører du til de 60 procent af voksne, der sidder stille mere end otte timer om dagen? Hvis du tilbringer meget tid på kontorstolen og i bilen, kan det være en god idé at få mere bevægelse ind i din hverdag. Start allerede i dag – hop på cyklen!

Hvis du godt kunne bruge lidt ekstra motion i hverdagen, kommer her alletiders gode anbefaling til dig. Det er nemlig tid til at finde stålhesten frem fra sit vinterhi og smøre kæden og pumpe luft i dækkene, for lige om lidt starter årets helt store motionskampagne, ’Vi Cykler Til Arbejde’. Tilmeldingen til Cyklistforbundets kampagne er allerede åben, og du kan frem til slutningen af april melde dig til sammen med dine kolleger.

I hele maj måned hopper tusindvis af danskere på cyklen som led i ’Vi Cykler på arbejde ’-kampagnen. Kampagnens hovedformål er at skabe fokus på sundhed, motion og fællesskab, og så bidrager kampagnen også til at få flere danskere til at vælge cyklen som deres daglige transportmiddel. Og der er faktisk mange grunde til at foretage dette skift.

Vi giver dig her fem gode af slagsen:

Hvis de ovenstående fem grunde ikke var overbevisende nok, kan det sidste skub måske findes her: At hoppe på cyklen til og fra arbejde kan nemlig også fremme fællesskabet på arbejdspladsen. Dette kan indebære, at du og en kollega slår ruterne til arbejde sammen, eller at I tilmelder jer som hold til ’Vi Cykler Til Arbejde’. Uanset hvad, kan det sundhedsfremmende fællesskab være til gavn for kollegaskabet og bruges som en ekstra motivation til at lade bilen stå derhjemme og få pulsen op.

Dansk Arbejdsgiverforening er ambassadør for Vi Cykler På Arbejde og stiller selv, traditionen tro, med flere friske cykelhold.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED