KonfliktStatistik

Få konflikTer i 1. kvartal 2024

Statistik-Nyt

Antallet af konflikter på DA-området var lavt i 1. kvartal 2024. Der var kun 26 overenskomststridige arbejdsstandsninger, hvilket resulterede i tabet af 820 arbejdsdage. Konflikterne involverede i gennemsnit 43,7 personer og varede 0,9 dage. Hovedparten af konflikterne drejede sig om arbejdsforhold, løn og andre betalingsforpligtelser.

I 1. kvartal 2024 var der 26 overenskomststridige arbejdsstandsninger, der førte til 820 tabte arbejdsdage. Konflikterne involverede gennemsnitligt 43,7 personer og varede 0,9 dage.

 

Arbejdsforhold og løn står for størstedelen af konflikter

Arbejdsforhold samt løn og andre betalingsforpligtelser er de mest almindelige årsager til konflikter i 1. kvartal 2024. De to årsager stod for 77 procent af de tabte arbejdsdage som følge af konflikterne. Konflikter omkring arbejdsforhold var ansvarlige for 14 af konflikterne og resulterede i 472 tabte arbejdsdage. Konflikter om løn og andre betalingsforpligtelser førte til 5 konflikter og 161 tabte arbejdsdage.

Brug for yderligere information

Du kan:

Find mere information om KonfliktStatistikkens begreber og metoder i dokumentationen, og få et overblik over planlagte offentliggørelser i vores publiceringsplan.

Læs mere om

KONFLIKTSTATISTIK