Stor ros for tiltrængt økonomisk løft til erhvervsuddannelserne

Uddannelse og kompetencer

Stor ros for tiltrængt økonomisk løft til erhvervsuddannelserne

Pressemeddelelse

Der er stor mangel på faglærte medarbejdere. Derfor er det en rigtig god nyhed, at regeringen nu gør alvor af sine løfter om at prioritere erhvervsuddannelserne.

Regeringen har netop præsenteret, at man nu vil investere massivt i erhvervsuddannelserne, så uddannelsernes kvalitet kan blive løftet efter flere års efterslæb.

Investeringerne vil kunne mærkes allerede i 2024 med 300 mio. kroner, og vil derefter løbende stige, så erhvervsuddannelserne ender op med et massivt årligt løft på i alt ca. 900 mio. kroner i 2030.

Ifølge regeringen skal der blandt andet investeres penge i erhvervsskolernes udstyr og tekniske rammer, opkvalificering af lærerkompetencerne samt i uddannelsernes sociale rammer.

Det giver anledning til stor ros fra DA’s administrerende direktør, Jacob Holbraad:

- I DA er vi meget tilfredse med det ambitiøse udspil, og at regeringen nu gør alvor af sine løfter om at prioritere erhvervsuddannelserne. Der er stor mangel på faglærte medarbejdere, ikke mindst når vi også skal indfri ambitionerne omkring den grønne omstilling. Derfor er det her den helt rigtige vej at gå, siger Jacob Holbraad.

Tidligere på året kom DA med et EUD-udspil, som pegede på en række af de samme områder, som regeringen nu lægger op til.

- Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med regeringens udmelding. Erhvervsskolerne trænger til et kvalitetsløft, herunder bl.a. i forhold til udstyr, så de kan matche det, eleverne møder ud på virksomhederne, hvor store dele af uddannelsen foregår, siger Jacob Holbraad.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER