Erhvervsuddannelserne skal løftes nu

Uddannelse og kompetencer

Erhvervsuddannelserne skal løftes nu

Pressemeddelelse

Skal vi kunne levere på ambitionen om flere faglærte i fremtiden, er det helt afgørende, at flere vælger en erhvervsuddannelse – og at flere gennemfører den. Det kræver målrettede initiativer og varige investeringer at få skabt erhvervsuddannelser af høj kvalitet.

Dygtige faglærte er essentielle for vores samfundsudvikling. De er med til at sikre, at vi kan følge med den digitale og teknologiske udvikling og lykkes med den grønne omstilling.

Allerede i dag er manglen på faglærte imidlertid stor, og mange virksomheder har svært ved at finde elever og lærlinge. Så der er brug for, at flere – både unge, studenter og de unge voksne – vælger at gå den faglærte vej.

Derfor kommer DA-fællesskabet nu med et politisk udspil om erhvervsuddannelserne med 23 initiativer, der skal sikre et varigt kvalitetsløft af erhvervsuddannelserne.

- Vi har brug for, at flere får lyst til at blive faglærte. Skal flere både vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse, kræver det uddannelser af høj kvalitet, hvor eleverne møder et stærkt fagligt og socialt miljø. Og det kræver varige investeringer, siger DA’s administrerende direktør Jacob Holbraad.

Helt konkret foreslår DA-fællesskabet blandt andet permanente taxameterløft til erhvervsuddannelser i størrelsesordenen en halv milliard årligt, hvor pengene blandt andet skal bruges på investeringer i udstyr og lærerkvalifikationer.

- Skal vi lykkes med at få flere til at vælge den faglærte vej, kræver det, at vi kan tilbyde eleverne en uddannelse, hvor de på skolen møder moderne udstyr, ordentlige undervisningsfaciliteter og højt kvalificerede lærere. En styrkelse af erhvervsuddannelserne vil være til gavn for eleverne såvel som erhvervslivet og samfundet, siger DA’s administrerende direktør Jacob Holbraad.

Læs DA-fællesskabets udspil her: Erhvervsuddannelser med høj kvalitet for virksomheder og elever 

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER