Beskæftigelse

SKUFFENDE AFTALE

Pressemeddelelse

Regeringen og aftalepartiernes reformpakke har enkelte gode elementer, men imødekommer ikke tilnærmelsesvist Danmarks største udfordring: Mangel på medarbejdere.

Regeringen og aftalepartierne har indgået aftale om reformpakken »Danmark kan mere 1«. Det er desværre ikke en tilstrækkelig aftale, da den hverken løser virksomhedernes udfordring på kort eller lang sigt.

Administrerende direktør i DA Jacob Holbraad siger:

 - Det er aldeles skuffende, at regeringen og aftalepartierne ikke er i stand til at indgå en mere ambitiøs aftale på Danmarks største udfordring. Vi står i en situation, hvor manglen på medarbejdere koster arbejdspladser og velstand i hele Danmark. Virksomheder må begrænse produktionen, fordi de ikke kan få medarbejdere nok, og hver dag koster manglen velstand og vækst for hele det danske samfund.

- De kommende år vil regeringens bidrag til arbejdsudbuddet stadig være i minus, da hullet efter Arne-pensionen end ikke lukkes på kort sigt.

- Det er utilfredsstillende for hele det danske samfund, at man ikke har kunne levere et større, mere substantielt og hurtigvirkende bidrag til arbejdsudbuddet, når virkeligheden skriger på ambitiøse arbejdsudbudsreformer, der øger antallet af hænder markant.

- Det er fugle på taget, når regeringen og aftalepartierne påstår, at overvejelserne om rekruttering af internationale medarbejdere vil styrke arbejdsudbuddet markant. Det vil ikke øge arbejdsudbuddet i væsentligt omfang, da tankerne er skrevet ind i alt for mange forbehold og forhindringer.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE