Beskæftigelse

Finanslov BIDRAGER IKKE TIL AT LØSE DANMARKS STØRSTE UDFORDRING

Pressemeddelelse

Danmarks største udfordring er den enorme mangel på medarbejdere. Desværre bidrager finansloven for 2022 ikke til at løse problemet. Det betyder, at virksomhederne og samfundet går glip af velstand og velfærd. Det er et stort problem for danske erhvervsliv og Danmark, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

Beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj og ledigheden er historisk lav. Alligevel mangler finansloven for 2022, som forligspartierne og regeringen netop har indgået aftale om, fokus på at øge arbejdsudbuddet.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger:

- Det er dagligt, at vi hører om virksomheder, der mangler medarbejdere. Situationen er ganske enkelt den, at når virksomhederne ikke kan skaffe dygtige hænder og hoveder, går hele samfundet glip af velstand og velfærd.

- Det er fuldstændig afgørende, at regeringen og Folketingets partier nu sætter sig sammen til reformforhandlinger, og bliver enige om dé helt nødvendige tiltag, der vil øge arbejdsudbuddet markant. Der er blandt andet akut brug for, at adgangen for internationale medarbejdere fra lande uden for EU lettes, at dimittenderne kommer hurtigere i job, at vi får flere til at arbejde på fuld tid og flere seniorer vælger at blive på arbejdsmarkedet. Alt sammen er nødvendigt for, at både den offentlige sektor og virksomhederne nemmere kan rekruttere de medarbejdere, de mangler.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE