Beskæftigelse

Stadigt højt tempo på arbejdsmarkedet trods stagnerende beskæftigelse i februar

Pressemeddelelse

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort tal, der viser, at beskæftigelsen i februar med en lille stigning på 200 personer var stort set uændret i februar. Den begrænsede fremgang afspejler en beskeden stigning i den private beskæftigelse på 400 personer. Cheføkonom i DA, Anders Borup Christensen, opfordrer til, at der fra politisk side gøres mere for at sikre, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet kan fortsætte.

Anders Borup Christensen, cheføkonom i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), udtaler:

- Vi skal huske at se dagens tal i lyset af sidste måneds beskæftigelsesfremgang, der var den største i adskillige år. Det er ikke så underligt, at det har taget toppen af tallene for denne måned.

- Hvis vi ser samlet på de seneste måneders tal, så tyder det stadig på, at første kvartal alt i alt bliver rigtig flot. Det er alt for tidligt at konkludere, at opsvinget er ved at ebbe ud. 

- Men det er klart, at virksomhedernes massive rekrutteringsudfordringer kan have dæmpet udviklingen i beskæftigelsen. Derfor er det også helt afgørende, at manglen på arbejdskraft tages alvorligt fra politisk side, så den svage udvikling i februar forbliver en enlig svale og ikke udvikler sig til en ny tendens. 

- Vi ved fra de seneste år, at det i høj grad er seniorerne, vi kan takke for den stigende beskæftigelse. Hvis ikke det havde været for rettidige politisk reformer og de ældres vilje til at lægge nogle ekstra år på arbejdsmarkedet, så havde opsvinget i dansk økonomi ramt muren for længe siden. Det er en udvikling, der skal understøttes og bygges videre på. Vi har brug for de ældre på arbejdsmarkedet, hvis opsvinget skal fortsætte. 

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE