Dansk økonomi har brug for flere hænder

Beskæftigelse

Dansk økonomi har brug for flere hænder

Pressemeddelelse

Vismændene peger på fortsat vækst i dansk økonomi frem mod 2025. Presset på arbejdsmarkedet forsvinder derfor ikke foreløbigt. Der er brug for at skaffe mere arbejdskraft til de danske virksomheder.

De Økonomiske Råds formandskab har i dag offentliggjort deres økonomiske forårsrapport. Rapporten peger blandt andet på fortsat vækst i dansk økonomi i de kommende år og på et fortsat pres på det danske arbejdsmarked.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Dansk økonomi befinder sig ikke et sted, hvor vi kan trække på skuldrene af virksomhedernes udfordringer med mangel på arbejdskraft og tro, at alt bliver løst med tidligere tiders reformer. Danske virksomheders efterspørgsel efter arbejdskraft er akut, og den vil fortsætte de kommende år. De 35.000 job, vi har mistet det seneste halve år, fordi virksomhederne har opgivet at rekruttere til ledige stillinger, taler deres tydelige sprog. Der er brug for politiske løsninger nu.

- Vismændene peger på, at arbejdsstyrken de senere år blandt andet er vokset ved, at vi henter flere hænder fra udlandet. Med den stigende konkurrence om arbejdskraften i Europa vil det blive vanskeligere for danske virksomheder at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere. Jeg vil derfor opfordre politikerne til at se på, hvordan vi i de kommende år kan sikre virksomhederne en lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE