Arbejdsmiljø og sundhed

Ny kampagne: Lad os sammen ødelægge den ’gode’ stemning

Artikel

Seksuel chikane er uacceptabelt. Men skal vi lykkes med at bekæmpe det, kræver det en kulturforandring på tværs af samfundet. Det er formålet med Alliancen mod seksuel chikane, som Dansk Arbejdsgiverforening er med i.

Den 29. august lancerede Alliancen mod seksuel chikane en ny kampagne mod seksuel chikane, der sætter fokus på, at vi alle skal blive bedre til at træde til og sige fra over for seksuel chikane – med et særligt fokus på unges oplevelser med seksuel chikane og uønsket seksuel opmærksomhed.

Kampagnen blev lanceret foran 300 elever fra Hotel- og Restaurantskolen i Valby, hvor DA’s viceadministrerende direktør, Pernille Knudsen, på vegne af ligestillingsministeren og alliancens øvrige parter afholdt en tale for de fremmødte unge mennesker.

Se video med Pernille Knudsen, der fortæller om alliancens arbejde:

 

Sig fra over for seksuel chikane, når du ser det ske

Den nye kampagne ”Ødelæg den ’gode’ stemning” kommer som led i Ligestillingsministeriets og alliancens indsats over for seksuel chikane og uønsket seksuel adfærd.

I kampagnevideoen opfordres vi alle til at ødelægge den 'gode' stemning, selvom det ikke er sjovt. For skal vi sikre en god stemning for alle, kræver det nogle gange, at man siger fra på vegne af andre.

God stemning er nemlig ikke ubehagelig eller grænseoverskridende. Hvis den er, er den ikke værd at samle på.

Se kampagnevideoen fra Alliancen mod seksuel chikane her. 

 

Om Alliancen mod seksuel chikane

Alliancen består af 36 organisationer på tværs af arbejdsmarkedet, uddannelsesområdet og kultur- og fritidslivet, som alle har forpligtet sig til at bidrage til at skabe vedvarende kulturændringer og fastholde fokus på forebyggelse og håndtering af seksuel chikane i det danske samfund.

Den fulde liste over alliancens medlemmer kan findes her.

 

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED