Beskæftigelse

Hver tredje restaurant må skrue ned på grund af mangel på medarbejdere

DA Analyse

Tilsammen oplever 28 procent af turisterhvervene, at de må begrænse aktiviteten på grund af mangel på medarbejdere. Særligt slemt står det til i restaurationsbranchen, hvor hver tredje restaurant mangler medarbejdere.

Turismeerhvervet bidrager til velstand og beskæftigelse i Danmark. Særligt i sommermånederne er der en høj efterspørgsel efter medarbejdere i disse erhverv. Mange vil også denne sommer gerne have bord på en restaurant eller booke en overnatning, men på grund af mangel på medarbejdere kan det blive svært.

 

Tilsammen oplevede 28 procent af turisterhvervene (hoteller, restauranter og rejsebureauer) i juni 2024, at de måtte begrænse aktiviteten på grund af mangel på medarbejdere. Udfordringen er her størst blandt restauranter, hvor ca. 1 ud af 3 virksomheder (34 pct.) har måttet begrænse produktionen på grund af mangel på medarbejdere.

Seneste rekrutteringssurvey fra juni 2024 fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering bekræfter dette billede. Her var både kokke og tjenere blandt de erhverv i Danmark med de største andele forgæves rekrutteringer. Det gælder for ca. hver fjerde ledige stilling som kok og hver tredje ledige stilling som tjener.

Der er derfor et tydeligt behov for at sikre, at de danske virksomheder får bedre muligheder for at rekruttere de nødvendige medarbejdere. Ikke mindst bedre muligheder for at rekruttere internationale medarbejdere har stor betydning.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE