Overenskomst og arbejdsret

NY NEDLUKNING KRÆVER, AT KOMPENSATION TIL VIRKSOMHEDERNE FORLÆNGES

Pressemeddelelse

Forlængede og skærpede restriktioner gør det helt afgørende, at vi sikrer en forlængelse af kompensationen til virksomheder og medarbejdere, som er ramt af coronanedlukning.

De høje smittetal og den nye coronavariants udvikling har medført, at der nu indføres yderligere restriktioner. Det vil have markante konsekvenser for endnu større dele af dansk erhvervsliv. Nye nedlukninger og restriktioner bør føre til, at ordningen med lønkompensation forlænges og gøres tilsvarende den ordning, vi havde under sidste års nedlukning.

Administrerende direktør i DA Jacob Holbraad siger:

- Mange virksomhederne er allerede hårdt ramt af både tidligere og nuværende restriktioner. De nye nedlukninger og restriktioner vil stille en lang række virksomheder i en endnu sværere situation. Mange af dem har allerede været hårdt ramt af de tidligere nedlukninger. Det er helt afgørende, at vi kompenserer de virksomheder, der igen står i en svær situation.

- Derfor opfordrer vi til, at regeringen allerede nu tager initiativ til at forlænge den netop indgåede lønkompensationsordning. Derudover bør det med de mange ekstra restriktioner sikres, at lønkompensationsordningen kommer til at svare helt til ordningen, som vi kender den fra sidste vinter. Så virksomheder, der står til at skulle fyre mere end 50 medarbejdere, også får adgang til ordningen. Det er kun rimeligt, at vi sikrer den samme kompensation til virksomhederne nu, som vi havde under tidligere nedlukninger. Virksomhederne har hele vejen igennem coronakrisen løftet et kæmpe ansvar, og de er klar til at gøre det igen. Det er et fælles ansvar at undgå endnu større nedlukninger af landet og sørge for, at medarbejdere og virksomheder kommer igennem en svær tid på bedst mulig vis.

Læs mere om

OVERENSKOMST OG ARBEJDSRET