Ledigheden falder – og den reelle ledighed er endnu lavere

Netop offentliggjorte tal viser, at ledigheden i maj faldt med yderligere 900 personer. Ledigheden er dermed nede på 4 procent og 109.300 – det laveste niveau i mere end ni år. Men en for stor andel af de ledige står ikke reelt til rådighed for arbejdsmarkedet, så det reelle tal er endnu lavere.

Underdirektør Erik E. Simonsen:

”Det er fantastisk, at så mange ledige danskere finder arbejde. Den konstant faldende ledighed er et symptom på virksomhedernes stigende mangel på arbejdskraft. Der har sjældent været bedre muligheder for at finde et job, end der er i dag.

Den reelle ledighed er dog væsentlig lavere end de 109.300, der fremgår af dagens tal. Vi ved, at hver femte af de ledige ikke reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet. Blandt kontanthjælpsmodtagere er det endda hver tredje. Det er selvsagt uacceptabelt, når manglen på arbejdskraft stiger måned for måned.

For at få så mange som muligt med i jobsuccessen, skal jobcentre og a-kasser mere effektivt sikre, at alle ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet. Samtidig bør det lave ledighedstal også få flere til at indse, at Danmark i stigende grad har brug for medarbejdere fra udlandet. Uden de kvalificerede udlændinge taber Danmark arbejdspladser og vækst.”

Mere viden

Link til nyhed hos Danmarks Statistik

Link til Agenda-analyse om lediges rådighed

Arbejdsmarked
29. juni 2018
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk
LÆS MERE
Mere viden