Beskæftigelsen stiger, og manglen på arbejdskraft tager til

Nye tal viser, at beskæftigelsen i april steg med 3.400. Dermed sætter beskæftigelsen igen ny danmarksrekord. I takt med den stigende efterspørgsel på arbejdskraft får virksomhederne dog sværere ved at finde kvalificerede medarbejdere. Det blev understreget af en ny rapport tidligere på ugen.

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”Beskæftigelsen rider lige nu på en bølge af ansvarlige reformer, der blev gennemført tids nok til at modvirke de værste flaskehalse. Havde det ikke været for de reformer, stod vi i dag med et glohedt arbejdsmarked. Alligevel kan vi nu se, at manglen på arbejdskraft breder sig til flere og flere sektorer. Det understregede en rapport fra Beskæftigelsesministeriet tidligere på ugen.

Det burde få alarmklokkerne til at ringe hos politikerne. Og det burde opbløde den store modvillighed mod reformer, der desværre dominerer det politiske klima lige nu.

Der er behov for, at vi gør mere for at få ledige danskere i arbejde. Her er regeringen allerede kommet med et godt udspil, som resten af Christiansborg forhåbentlig vil give medvind.

Vi kan ikke komme udenom, at vi også skal gøre mere for at tiltrække kvalificerede udenlandske medarbejdere for at afhjælpe den stigende mangel på arbejdskraft. Det kunne f.eks. gøres ved at sænke grænsen i beløbsordningen fra 420.000 kr. til 325.000 kr.”

Mere viden

Link til nyhed hos Danmarks Statistik

Link til udspil fra regeringen, der skal kvalificeret arbejdskraft i hele landet

Arbejdsmarked
21. juni 2018
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden