Ledigheden kunne falde endnu mere

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i april faldt med 1.300 personer. Ledigheden er dermed nede på 4 procent. Der er dog potentiale til, at ledigheden kan presses endnu længere ned i de kommende måneder. Regeringens foreslåede tiltag, der skal skaffe mere kvalificeret arbejdskraft, er derfor tiltrængte.

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”Det kom vist bag på de fleste, da ledigheden i sidste måned tog et lille nøk opad. Så det er godt at se, at udviklingen er tilbage på sporet.

Gennem de seneste år er ledigheden faldet med omtrent 60.000 personer. Den udvikling skal fortsættes. Der er potentiale til, at ledigheden kan falde meget mere. Virksomhederne mangler i stigende grad arbejdskraft, og den mulighed skal de ledige gribe.

Derfor var det også en tiltrængt og god nyhed, da regeringen i forgårs præsenterede en række initiativer, der skal sikre mere kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.

Det var særligt positivt, at regeringen med deres udspil vil gøre mere for at hjælpe aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Den gruppe fremgår ikke af ledighedsstatistikerne i dag, men det er ikke ens betydende med, at vi må opgive dem.”

Mere viden

Link til nyhed hos Danmarks Statistik

Arbejdsmarked
31. maj 2018
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden