Beskæftigelsen stiger fra Gedser til Skagen

Den positive udvikling på arbejdsmarkedet fortsatte i marts måned, hvor beskæftigelsen steg med 600. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Samtlige landsdele nyder godt af den stigende beskæftigelse. Men hvis udviklingen skal fortsætte, skal virksomhedernes mangel på arbejdskraft tages alvorligt.

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”Hele landet nyder godt af den stigende beskæftigelse. Der er selvfølgelig nogle steder, hvor det går ekstra hurtigt. Men den stigende beskæftigelse løfter grundlæggende Danmark hele vejen fra Gedser til Skagen.

Vi kan ikke tage den positive udvikling for givet. Den er resultatet af en række ansvarlige reformer, der har hjulpet flere ind på arbejdsmarkedet, og at mange udlændinge har valgt at lægge deres værdifulde arbejdskraft i Danmark. Reformviljen er dog stilnet noget af på Christiansborg. Og vi kan se, at tilgangen af europæisk arbejdskraft er aftagende. Det skal der rettes op på, for flere og flere virksomheder mangler arbejdskraft.

Vi skal styrke beskæftigelsessystemet og få flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Der skal stilles større krav til, at alle ledige reelt står til rådighed og søger arbejde. Og så bør vi gøre mere for at tiltrække den kvalificerede udenlandske arbejdskraft, for eksempel ved at nedsætte beløbsordningen til 325.000 kr.”

Mere viden

Link til nyhed hos Danmarks Statistik

Arbejdsmarked
22. maj 2018
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden