Positiv udvikling i antallet af nye praktikpladser

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i marts blev oprettet 2.297 nye praktikpladser. Dermed er udviklingen på praktikpladsområdet på den rette kurs. Men der er stadig lang vej til den aftalte målsætning for 2018.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2016 en trepartsaftale, der skal sikre flere praktikpladser til eleverne på erhvervsuddannelserne. Aftalen skal imødekomme den udfordring, at Danmark i 2025 kommer til at mangle 60.000 faglærte.

Det er aftalens målsætning, at antallet af nye praktikpladser i 2018 stiger med 2.100 sammenlignet med 2016.

De nye tal fra Undervisningsministeriet for marts måned viser, at:

  • i marts blev der oprettet 2.297 nye praktikpladser. Dermed er det samlede antal nye praktikpladser i 2018 til og med marts oppe på 8.495.
  • Det er en fremgang på 721 ift. samme periode i 2016, hvor der var oprettet 7.774.
  • For marts måned er der isoleret set tale om en mindre fremgang sammenlignet med marts 2016, hvor der blev oprettet 2.261 nye praktikpladser.

SOSU m.v. indgår ikke i aftalen, og er derfor heller ikke medregnet i ovenstående praktikpladstal.

Uddannelses- og integrationschef Jannik Bay:

”Året blev skudt rigtig godt i gang på praktikpladsområdet, og tallene for marts fortsætter forsigtigt den positive udvikling. Men der er stadig lang vej til målstregen, og nu handler det om at sikre, at den gode udvikling fortsætter.

Vi har brug for flere faglærte. Og alle parter skal løfte deres del af uddannelsesopgaven. Det gælder både de offentlige og private arbejdsgivere. Men det gælder også skolerne og eleverne, der har et ansvar for at søge bredt og flittigt efter de ledige praktikpladser.

Vi har sammen med regeringen og fagbevægelsen indgået en trepartsaftale, som skal sikre, at der bliver oprettet endnu flere praktikpladser. Fremover kan virksomheder, der tager flere elever ind, blive belønnet med en bonus, mens der kan blive krævet et økonomisk bidrag fra dem, der sakker bagud.”

Uddannelse
25. maj 2018
KONTAKT
Uddannelses- og integrationschef
Jannik Bay
33 38 92 06
jab@da.dk