DA bakker varmt op om ny europapolitik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lancerede i anledning af Europadagen i dag en ny positiv kurs for den danske europapolitik. DA bakker op om kursskiftet og bidrager gerne til en mere positiv og nuanceret debat om, hvad Danmark vinder ved det europæiske fællesskab.

På Europadagen lancerede Statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag en ny positiv kurs for den danske europapolitik. Det skete fra talerstolen på et arrangement afholdt af Tænketanken EUROPA hos Dansk Metal.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Jeg er helt enig i, at vi skal have skudt gang i en langt mere positiv debat om, hvad Danmark vinder ved det europæiske fælleskab. EU er for vigtigt til, at vi kan nøjes med en stedmoderlig diskussion hvert femte år, når der lige er valg til Europa-Parlamentet.

Det er afgørende, at alle spiller ind i den nye debat. Politikerne skal på banen, og borgerne skal høres. Og vi er hos de danske virksomheder dybt bevidste om, at vi også har et ansvar for at gribe stafetten.

Der er mange emner at tage fat på. Vi skal for eksempel være langt bedre til at forklare, hvorfor arbejdskraftens fri bevægelighed er så afgørende vigtig for Danmark. Det vil i den kommende tid kun blive endnu mere nødvendigt, at danske virksomheder kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra Europa.

Samtidig hæfter jeg mig ved, at Statsministeren understreger, at vi skal have et socialt retfærdigt Europa, men ikke en social union. Det er jeg helt enig i.”

EU og internationalt
9. maj 2018
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk