Stigende beskæftigelse lægger millioner i statskassen

Nye tal viser, at beskæftigelsen i februar måned steg med 3.800. Beskæftigelsen forbedrer dermed den danmarksrekord, der blev sat i sidste måned. Den stigende beskæftigelse medfører millioner ekstra kroner i statskassen. Men virksomhedernes mangel på arbejdskraft er en udfordring, der skal håndteres

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”Hver gang en ledig finder arbejde fra offentlig forsørgelse ryger der 200.000 kr. ekstra i statskassen. Så nyheden om, at beskæftigelsen stiger med 3.800, er rigtig mange millioner værd.

Det er fantastisk positivt, at beskæftigelsen fortsætter sin himmelflugt. Og det er min forventning, at den resten af året vil forbedre danmarksrekorden flere gange.

Det er dog en forudsætning for den fortsat stigende beskæftigelse, at politikerne på Christiansborg gør noget ved virksomhedernes mangel på arbejdskraft. Vi skal kræve af de ledige, at de står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er langt fra altid tilfældet i dag. Og så skal vi gøre meget mere for at tiltrække den kvalificerede udenlandske arbejdskraft.”

Mere viden

Link til nyhed hos Danmarks Statistik

Arbejdsmarked
19. april 2018
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden