3F fejlinformerer om mangel på medarbejdere

3F påstår i dagens udgave af Jyllands-Posten, at mangel på medarbejdere ikke er et reelt problem. Det er at fornægte fakta.

Desuden giver 3F et forvrænget billede af virksomhedernes åbenhed om de ledige job.

Underdirektør Erik Simonsen:

”For fem år siden sagde ingen bygge- og industrivirksomheder, at de manglede medarbejdere. I dag er det ca. 30 pct. af byggevirksomhederne, 15 pct. af servicevirksomhederne og 10 pct. af industrivirksomhederne, der mangler medarbejdere.

Det er et reelt problem, som vi for Danmarks skyld skal finde løsninger på. Det er skadeligt at fornægte fakta, hvilket 3F gør i dagens Jyllands-Posten.

3F siger desuden, at det kun er 1,3 pct. af de virksomheder, der forgæves har rekrutteret medarbejdere, der både har slået jobbet op på Jobnet.dk, og taget direkte kontakt til jobcenteret og kontaktet a-kassen/fagforeningen. Men 3F glemmer at fortælle, at det er 63 pct. af virksomhederne, der minimum har gjort én af delene, og at det tal er stigende.

Derudover bruger virksomhederne mange andre kanaler til at rekruttere medarbejdere. Hvilken kanal der er mest velegnet afhænger stærkt af, hvad det er for en medarbejder, man søger.

Der er således stor åbenhed fra virksomhedernes side om de mange job, det er vanskeligt at få besat. Der er derfor et rigtig godt grundlag for, at a-kasserne og de faglige organisationer kan hjælpe deres medlemmer med at finde et job.”

Arbejdsmarked
12. januar 2018
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk