13-punkts plan viser handlekraft

Regeringens 13-punkts planen er et eksempel til efterfølgelse, mener DA.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen præsenterer i dag 13 initiativer som samlet set giver danske arbejdsgivere mere hjælp og viden til at hente den arbejdskraft, de har brug for, i udlandet.

Samtidig understøtter planen, at arbejdstagere i udlandet får mere viden om mulighederne for at arbejde og bo i Danmark i en periode.

Initiativerne kommer i forlængelse af DA’s henvendelse til ministeren i slutningen af sidste måned om behovet for øget rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

” Det er meget positivt, at Beskæftigelsesministeren går i spidsen for at lette adgangen til udenlandsk arbejdskraft.

Det er et eksempel til efterfølgelse: Vi skal på samme måde gennemarbejde alle områder, der har betydning for at få mere arbejdskraft og flere i arbejde. Vi skal punkt for punkt på alle områder undersøge, hvad vi kan gøre bedre herhjemme såvel som i udlandet.

Regeringens 13-punkts plan viser, at der kan gøres meget uden at ændre på lovgivningen, men blot ved at professionalisere administrationen. Når det nu er så svært at få ændret lovgivningen, så er det meget velkomment med administrative forbedringer.”

Arbejdsmarked
26. september 2006
KONTAKT
LINKS
Regeringens 13-punkts plan