Ledige akademikere for fine til arbejde

I en kommentar til Børsens Nyhedstjeneste i dag i forbindelse med rekruttering af medarbejdere til omdeling af de nye gratisaviser har formanden for Dansk Magisterforening, Ingrid Stage udtalt:

"Det vil jo være totalt spild at sende højt uddannede mennesker ud med aviser, og det er da et ejendommeligt menneskesyn bare sådan at sende folk ud på en avisrute”.

”Vores medlemmer skal da hjælpe de danske virksomheder med innovation og udvikling i stedet for," mener Ingrid Stage.

Chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen:

” Ingrid Stages udtalelse er fuldstændig uacceptabel. Vi står i en situation, hvor virksomhederne i stigende omfang ikke kan få de medarbejdere, de har brug for. Reglerne for ledige er fuldstændig klare. Ledige skal påtage sig alle typer beskæftigelse, som de pågældende er i stand til at varetage.

Myndighederne må øjeblikkeligt gribe ind og få afklaret om, magistrenes a-kasse deler magisterforeningens formands synspunkt om, at der er job på arbejdsmarkedet, der er for fine til ledige akademikere.

Beskæftigelsesministeren bør nu få undersøgt, hvor mange af de mere end 5.000 ledige magistre, der har søgt jobbet som avisbud. At være avisbud forringer ikke magistrenes mulighed for senere at finde drømmejobbet.”

Arbejdsmarked
16. august 2006
KONTAKT
Chefkonsulent
Jørgen Bang-Petersen
33 38 94 14
jbp@da.dk