Forside med links – ansæt en flygtning

Der er forskellige muligheder, der kan hjælpe nytilkomne flygtninge og familiesammenførte ind på arbejdsmarkedet.

Det typiske vil være, at det er jobcentret, der henvender sig til virksomheden. Men virksomheden kan også henvende sig til det lokale jobcenter eller Jobservice Danmark herom.

I materialerne nedenfor kan du læse nærmere om de forskellige muligheder.

Fra 1. juli 2016 har flygtninge og familiesammenførte, der har fået opholdstilladelse i Danmark, mulighed for at blive ansat på virksomheder i en helt ny ordning, kaldet integrations-grunduddannelsen (IGU). Det er som noget nyt også muligt at ansætte en nyankommet flygtning i en ordinær stilling og få udbetalt en bonus.

Du kan i denne korte folder læse om disse ordninger her.

Her finder du lidt mere information om de forskellige muligheder, der er for at ansætte flygtninge. Printvenlig version finder du her.

I denne folder er der et kort overblik over IGU ordningen.

Her finder du en mere uddybende beskrivelse af IGU-ordningen. Printvenlig version finder du her. Her kan du se en kort film om IGU-ordningen. Der er her et link til en kort film, der fortæller, hvordan man søger bonus for IGU-ansatte.

For IGU-stillinger opretter og indberetter du aftaleblanket og skabelon for undervisningsplan på www.vitas.bm.dk. Se evt. her en kort film om, hvordan du opretter aftalen.

Her finder du skabelon for bevis for gennemførelse af IGU.

Denne folder bekriver nærmere bonusordningen, hvis du ansætter en flygtning i en ordinær stilling. Printvenlig version finder du her. Der er her et link til en kort film, der fortæller, hvordan man søger bonus.

KONTAKT
Publiceret:
8. marts 2017